Een 14-jarige jongen is donderdag in Serooskerke een parallel universum binnengestapt. De jongen verdween voor de ogen van geschokte voorbijgangers in het niets toen hij uit een campingwinkel kwam en het parkeerterrein opstapte.

Volgens een oudere inwoner van Serooskerke, die anoniem wenst te blijven, waar HeWat mee sprak gaat het hier om een bestaande kruising van diverse parallele universa.

“Het komt voor dat er een scheur ontstaat door de dicht langs elkaar bewegende universa. Iemand kan dan in deze scheur ‘verdwijnen’. Dit is in het verleden op exact dezelfde plek al vaker gebeurd, al is het een zeldzaam verschijnsel. De persoon in kwestie zal overigens niets merken, een parallel universum dat scheurt is vrijwel altijd een bijna exact gelijk universum. Al kan het in kleine details verschillen, die soms pas na jaren opvallen, zoals bijvoorbeeld de hond die anders blijft of andere kleurtinten”, aldus de anonieme bewoner die zegt het fenomeen al jaren te bestuderen.

Uit onderzoek van HeWat blijkt dat op de bewuste plek in Serooskerke in 1157 een ‘in glinsterend harnas gehulde man met het vermogen vuur in te blikken ui het niets verscheen om de toekomst te voorspellen’. De man voorspelde dat de visvangst de komende drie jaren mager zou zijn en de bevolking dus beter op zoek kon naar betere visgronden.

Inderdaad was de vivangst de drie jaren daarna mager waardoor veel mensen gedwongen waren te verhuizen om niet van honger om te komen.

Commentatoren uit de 14e eeuw wijzen er in historische bronnen op dat dit een tijdreiziger kan zijn geweest, iets wat ook in de 21ste eeuw nog voor waar wordt gehouden door sommige historici.

Deskundigen wijzen er op dat de ligging van Serooskerke op een schiereiland dicht bij zee een extra katalysator kan zijn voor het kruisen van universa.