De Rooms-Katholieke kerk in het Limburgse Gilzenmakers, die al jaren leegstaat als gevolg van de ontkerkelijking, doet inmiddels dienst als ‘poort naar de hel’. Dat zegt oud-koster van de kerk en amateur-exorcist Guus Münster (81). 

Volgens Münster heeft een leegstaandeRooms-katholieke kerk een ‘aanzuigende werking op de Boze’ en trekken demonen die al die tijd sluimerden op het kerkhof naar het leegstaande gebouw.

Hierdoor is in de loop van tijd in de kerk een ‘poort naar de hel ontstaan’.

Münster beweert bewijzen te hebben in de vorm van geluidsopnames en filmbeelden. Op de geluidsopnames is een soort van massaal gekerm te horen.

De beelden laten behalve zwarte schimmen ook een rode en gele gloed zien. Dat is volgens Münster het ‘vagevuur in het voorportaal’.

Opvallend genoeg zijn uit Gilzenmakers al zeker vier meldingen van opvallende verschijningen binnengekomen. Zo zijn er ‘witte vliegende figuren’ gezien en hoort men ‘s nachts soms iets wat op ‘luid tandengeknars’ lijkt.

Ook zou er bij de kerk en op het kerkhof meerdere malen een schim met ‘horens’ zijn gesignaleerd.

Het is echter niet nodig om hierover al zorgen te hebben zo beweert Münster. ‘De verschijningen zijn slechts projecties van demonen, die proberen ons wijs te maken dat Lucifer hier rondwaart. Maar in dat geval zou je ook zwavel ruiken en worden er in de omgeving veel geiten en schapen met meerdere hoofden geboren. Zolang wij ons niet van de wijs laten brengen door de demonen en het pad naar het licht van Jezus volgen zijn wij beschermd tegen de krachten van de Boze’.

In Gilzenmakers zelf willen noch de gemeente noch de politie reageren.

Oud-kerkgangers van de bewuste kerk reageren laconiek op het verhaal en wijten de verhalen vooral aan de jenever die Münster veel schijnt te drinken.

Wel laat een anonieme oud-kerkganger per brief weten dat sinds de kerk leegstaat het ‘aantal miskramen is verdubbeld’ en ‘veel honden en katten spoorloos verdwijnen’.