Man loopt door metropoortje, man verdwijnt voorgoed

Op een Amsterdams metrostation is een man maandagochtend spoorloos verdwenen nadat hij met zijn OV-chipkaart een metropoortje opende en daar doorheen liep richting de roltrap. Volgens twee getuigen die zich vlakbij de poortjes bevonden ‘verdween de man nog voor hij de roltrap bereikte’. 

De getuigen, die anoniem willen blijven, zeggen dat een ‘goed geklede man in pak met overjas over zijn arm’ zijn OV-chipkaart voor de kaartlezer hield en voordat hij door het geopende poortje ging ‘zijn hoofd draaide en naar ons glimlachte’.

‘Hij verdween niet ineens, het was alsof hij gewoon vervaagde, opgelost in de lucht. Als een fade-out bij een film’, aldus één van de getuigen.

De andere getuige beweert dat hij nog wel ‘enige tijd voetstappen hoorde. Ik kon horen hoe hakken tegen de tegels tikten en vervolgens op de roltrap stapten, ook al was er helemaal niemand te zien.’

Geen van de getuigen zegt op dat moment onder invloed van drugs of alcohol te zijn geweest.

Navraag bij het GVB leert dat op het bewuste metrostation maandagochtend de poortjes zeven keer zonder kaartafschrijving zijn geopend, wat betekent dat tenminste zeven keer iemand het station in is gegaan door de poortjes te forceren zonder te betalen, en dat de poortjes drie keer zijn geopend met afschrijving van OV-Chipkaart zonder dat dezelfde kaart daarna weer werd geactiveerd bij een uitgang. Bij één van die transacties was het saldo op de kaart zo laag dat het bedrag negatief werd. Bij de andere twee transacties werd het bedrag afgeschreven op twee keer dezelfde kaart.

De politie neemt de zaak niet serieus en zegt geen behoefte te hebben de eventuele camerabeelden te bestuderen. ‘Er reizen dagelijks veel mensen zwart, zeker op rustige stations waar geen toezicht is. Die poortjes zijn gemakkelijk te forceren en de stations hebben een aanzuigende werking op junks en daklozen. Die getuigen hebben waarschijnlijk gewoon zelf zwart gereisd’, aldus een politiewoordvoerder.

10 gedachten over “Man loopt door metropoortje, man verdwijnt voorgoed

  1. Maurits

   Och, ik denk dat de OV-bedrijven er blij mee zijn, want die zal z’n incheckgeld niet meer terugclaimen.

   Heb je overigens al eens een beetje rondgekeken op deze site en de andere berichten, en valt je dan niet iets op….? ;)

 1. Mr. Chimp

  Nog zo’n voorbeeld van discriminatie: ZWART REIZEN. Doet me denken aan de slavernij schepen waarmee duizenden afrikanen naar Amerika werden gebracht. Brrrr. Laten we dat voortaan REGENBOOG REIZEN noemen. En als we toch bezig zijn discriminatie uit te bannen, voortaan spreken we ook van REGENBOOG GELD, een REGENBOOG ZIEL en het REGENBOOG CONTINENT en REGENBOOG GATEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.