Dood echtpaar zit 9 jaar in kabelbaan gesloten pretpark

In Six Flags New Orleans is vorige week een overleden Amerikaans echtpaar aangetroffen in een kabelbaan. Het pretpark is sinds de orkaan Katrina in augustus 2005 gesloten. Volgens de politie van New Orleans (NOPD) heeft het stel de orkaan overleefd maar zijn de twee na ongeveer een week overleden. 

De kabelbaan werd vorige week afgebroken toen arbeiders de lugubere vondst deden. In de jas van de man werd een briefje aangetroffen waarin hij schreef dat de twee in de kabelbaan zaten toen het pretpark werd ontruimd, twee dagen voordat de orkaan aan land kwam.

Vervolgens hield hij een dagelijks dagboek van kleine aantekeningen bij. Dat eindigt tien dagen na de storm die een groot deel van New Orleans vernielde.

De vondst is opmerkelijk omdat sinds 2005 verschillende attracties in het park zijn afgebroken en elders weer opgebouwd.

Ook zijn er al lange tijd plannen het pretpark te herbouwen en zijn er zelfs bouwwerkzaamheden op het terrein geweest.

De NOPD meldt dat het echtpaar vast zat op het hoogste punt van de kabelbaan, dat aan twee zijden door bomen aan het zicht wordt ontrokken.

Volgens de NOPD was de aanloop naar de ontruiming van het pretpark ‘erg chaotisch’ verlopen. ‘Toch had dit natuurlijk voorkomen moeten worden.’

De familie van het echtpaar laat via een woordvoerder weten dat ze er altijd vanuit zijn gegaan dat de twee verdronken waren toen de dijken bij New Orleans doorbraken.

Foto: New Orleans Police Departement

143 gedachten over “Dood echtpaar zit 9 jaar in kabelbaan gesloten pretpark

 1. Ronnie V

  Als ik die man zou zijn in die kabelbaan dan sprong ik in het water, en dan een stukkie zwemmen om hulp te halen voor mijn vrouw, tja wat moet je anders nu zijn ze ook dood.

  R

  1. Anoniem

   Zo makkelijk om vanuit je veilige omgeving te zeggen dat je dit of dat had gedaan als je in een andermans schoenen zou staan. Misschien was de man niet gezond genoeg om dat te doen. Misschien was de afstand vanuit de hoogste punt waar zij zaten te hoog om een sprong te overleven. Je weet het simpelweg niet.

   1. Anoniem

    Drang om te overleven …iets wat de meeste gemiddeld normale mensen wel hebben dat bigint na een tijdje in te kicken en laat mensen de meest fantastische overlevingspraktijken uithalen waarvan ze alleerst niet wisten die kennis te bezitten …maar gewoon blijven zitten en u vrouw laten sterven naast u … Nee sorry maar da zou ik toch niet kunnen hoor kmoet de ronny toch gelijk geven !

  2. Anoniem

   ik zou gewoon langs die kabel naar benede hebben geklome, beter dan omgaan van de honger, gemoogt mss zage van ja als ik dit als ik dat, maar ik zou da doen ;) gene bulshits, nog liever te pletter valle dan een week lijden

  3. Anoniem

   Ja maar zitten daar geen krocs of zo misschien wel springen en dood vallen op het water van die hoogte of samen sterven ik weet het niet hoor die beslissing maak je pas als je der voorstaat denk ik .

  4. Maria

   Ik denk niet dat er iemand gaat springen als men niet weten hoe diep het water onder hen is. Of jij moet de risico nemen te springen in een 50 cm water. Zo heldhaftig lijk je me wel !!

  5. Dennis B

   @Ronnie V
   [Nou heel toevallig, en toch wel erg vrij logisch zaten ze mísschien in een veiligheidsbeugel? En tja daar kom je niet even snel uit, maf.]

  6. Anoniem

   Als de kabelbaan meer dan 40 meter boven dat water was hadden de inwendige organen van die man de inpakt van het water niet doorstaan en had ie t niet overleeft denk toch is na hij zou zoveel botten breken van zon hoge afstand dat ie echt niet meer om hulp kan gaan zoeken

  7. Frits Gankema

   Ja jij springt uit een kabelbaan in het water en dan? je bent waarschijnlijk morsdood omdat er geen meters hoog water staat.

 2. anoniem

  Als Ronnie goed had gelezen was het duidelijk geweest dat de kabelbaan aan twee zijden uit het zicht was door bomen en er dus geen water onder hun was.
  Bovendien lijkt mij dat het echtpaar echt wel gepoogd heeft te ontsnappen niemand laat zich vrijwillig uithongeren of uitdrogen om zo’n gruwelijke dood te ondergaan.

  1. Anoniem

   Ik vind het vreselijk dat ze vast
   Zaten in het pretpark. Ik vind dat
   Ze eerst moesten kijken of er iemand
   Nog in het pretpark zat. En ook nog
   Op het hoogste puntje van de kabelbaan!
   Als hun hoogtevrees hadden dan zou het
   Echt vreselijk zijn!

    1. is it still possible to mine bitcoin

     • PROTOCOL QUESTIONS? ASK ORACLE! (WILDCARD72 AT YAHOO.COM)• 8/11/12 5 0 5 XENOSPHERE AWAITS YOU 5 0 5 GIVE US THE CHOICES YOU NEVER GAVE US 5 5 5 FINAL WARNING 5 0 5 EXPUNGE! 5 5 5 ALL ASSETS MUST EVACUATE NOW. SOS ABSOLUTE CAUSALITY VIOLATION ALERT! SOS REPEAT + RELAY SOS 37 EXIT THROUGH CRA & CRB; T-30 DAYS = 0 GATING NO LONGER AVAILABLE. 37 NOT A DRILL. 37 SOS ABSOLUTE CAUSALITY VIOLATION VERIFIED END ALL SOS GIVE US THE CHOICES YOU NEVER GAVE US. SOS MINIMIZE CASUALTIES SOS +

    1. anoniem

     Ik had ook hoogtevrees en heb het overwonnen door juist hoogtes te beklimmen, maar mischien omdat jij je angsten ontloopt denk je dat iedereen dat doet

     1. günstige ratenkredite

      En direct du 77, juste quelques moments pour définir ma joie à te lire mon blog d'amour : joie, rires, surprises, bonheurBon anni mon chéri et longue vie et Biz à ta maman créatrice.

  2. Anoniem

   Als jij ook verder keek dan je neus lang is dan had je geweten dat het hele gebied ondergelopen was.
   Dus JA er was wel water onder ze.
   Maar het schijnt een broodje aap te zijn.

  3. Anoniem

   Vreselijk verhaal! Er staat inderdaad ‘omringt door bomen..’ en ‘uit het zicht..’! Zo te zien staat dat hele gebied, met uitzondering van de verhoogde infrastructuur onder water, een soort polder dus. Waarschijnlijk durfden ze niet te springen omdat ze op het hoogste punt van de kabelbaan vast zaten, de Amerikaanse bevolking is al niet zo fit…

 3. appie

  die kabelbaan stoeltjes zijn die hermetisch afgesloten of wat ? aangezien ze stil stonden EN op het hoogste punt zaten, had je 1 de mogelijkheid om via de toren naar beneden te klimmen, liever op water hoogte dan in de brandende zon. en 2 hadden ze altijd nog de kabel zelf kunnen gebruiken. Maar daar zal t formaat persoon wel weer niet op gebouwd zijn geweest, het is ten slotte amerika toch…

 4. Henk

  Wauw.. jullie zijn echt dom.. weet je wat pas eng is”?

  dat ze na een week zijn overleden maar wel 10dagen een dagboek hebben kunnen bijhouden;)

  1. 000

   Ongeveer een week na de orkaan zijn ze overleden en twee dagen voor de orkaan zaten ze al vast. Zie hier: ongeveer 10 dagen…… Wie zijn er nu dom? Wie? Sorry ik versta je niet goed, wil je nog één keer ons vertellen wie hier dom is?

  2. anoniem

   Dat kan toch als ze NA een week zijn overleden… dus 10 dagen … na 1 week en 3 dagen, logisch nadenken zou voor jouw ook wel eens goed van pas komen

 5. ...

  Die pijl geeft een plaats aan buiten het park op het parkeer terein
  en ik denk niet dat iemand een kabelbaan op een parkeerplaats bouwt
  vind het heel zielig voor die mensen
  maar het is of een ander pretpark of ze hingen in de elektriciteit mast want dat zijn de enige palen die op het parkeer terein staan

 6. Herman G.

  Ok, de site heeft weer wat publiciteit, het lijkt op een broodje aap verhaal.
  Bron?? Tja de Wikipedia pagina van Six Flags is geen bron, maar een link naar meer info over het park.
  Als ik op de site van de NOPD kijk, dan zie je vanalles voorbijkomen, vooral overvallen en rechtzaken. Een enkele keer heb ik een bericht gevonden van een vermiste persoon.
  http://www.nola.gov/nopd/press-releases/?page=12

  Nee hoor, tussen 1 oktober en 24 oktober is er geen artikel te vinden over Six Flags of over 2 oudere personen die na 9 jaar zijn gevonden.

  p.s. stel je zou zoiets overkomen, dan kan het zijn dat je na 2/3 dagen niet meer de kracht hebt om vanuit de lift in het water te springen en aan wal te komen (het hele gebied staat namelijk onder water na zo’n orkaan). Uiteindelijk denk ik dat de overlevingsinstinct van een mens erg sterk is, waardoor je de poging op z’n minst zou wagen. Hoe oud je ook bent.

 7. Okidokie

  Het grappige is dat er in six flags new orleans nooit een kabelbaan geweest is.

  Het gene waar de pijl naar wijst is overigens ten eerste gebied wat nooit van six flags geweest is en ten tweede een dood normale elektriciteitsleiding.

 8. eric hartman presidente der brussel

  @ Ronnie die mensen zen opgetakklet

  dus pas jij maar op want ik takel u op als een opgetakelte klote hijs haak.

 9. Alex

  Hebben jullie ook het stukje gelezen waarin staat dat Six Flags een vordering heeft lopen op de nabestaanden van 106456 euro ? Ze hadden maar 2 dollar betaald maar zijn veel te lang blijven zitten. Nu willen ze geld voor de overige 9 jaar terug vorderen.

 10. jesus

  And isn’t it ironic don’t you think? Je overleeft katrina jeej sterft toch nog boeeee broodje aap of niet toch wel nadenk materiaal hoe die mensen daar boven gezeten hebben….

 11. Susan

  Kortom jullie hoeven voorlopig geen medelijden met het echtpaar te hebben. Overigens ook niet met het kind dat tig jaar eigen uitwerpselen eet, de teddybeer die de chinese kleuterklas uitmoord of de pratende dieren in Friesland ;-).

 12. Anoniem

  hmm, kun je niet meer echt een PRETpark noemen, zo leuk is het niet. Dan valt 1,5 uur in de rij voor een attractie bij de Efteling nog best mee!

 13. Dennis

  beste mensen,

  wie had er in 2009 nog geen mobiele telefoon?
  2 dagen voor de orkaan park ontruimt dus tijd zat om te bellen. 911 is gratis en in 2009 ging de accu van een telefoon nog 1 week mee.

  onzin verhaal dat jullie dit geloven….

 14. Anoniem

  waar was de rest van de mensen die dag dat ze in de achtbaan gingen? Of waren ze helemaal alleen in de achtbaan en in het pretpark? Dit kan toch niet mensen..?

   1. günstiger autokredit

    Hi Vix,Another fabulous frock, you really have the knack for searching out the bargains of eBay. I haven't had any success on eBay for ages :(I love the print & colours…who knew that grey & purple would be such perfect partners.The peace symbol bangle rocks as do the Googles, yay, what a fab name!I can just envisage a young Vix with her cheeky smile & heart-shaped Lolita glasses; have you any pics from this era cause I'd love to see them!…xXx

   2. auto insurance

    An fascinating dialogue is worth a comment. I think that it’s best to write more on this matter, it won’t be a taboo topic however usually individuals are not brave enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 15. Esther de vries

  Tja mobiel in t water gevallen. Hoogtevrees overwonnen. Die mensen hebben vreselijk geleden enze moeten. Vreselijk bang zijn geweest en koud. Overigens is het natuurlijk bizar dat er niet goed gezocht is.

  Dat dagboek bijhouden ban elke dag vind ik een beetje gek. Ik bedoel wie gaat er een met oen en papier opstap. Niet een klein stukje, nee met genoeg (nat) papier om een dagboek bij te houden.

  En natte pen? Hoe dan ook t is vreselijk.
  N nieuw boek binnen kort.

  “T dagboek van .. Natte enz “

 16. anoniem

  Hoaxes‎ > ‎

  HOAX: Dood echtpaar zit 9 jaar in kabelbaan gesloten pretpark

  Een circulerend bericht beweert dat de lichamen van een dood echtpaar werden aangetroffen in het Amerikaanse pretpark Six Flags in New Orleans. Het koppel zou omgekomen zijn als gevolg van de orkaan Katrina in 2005, en hun lichamen zouden er vervolgens negen jaar zijn blijven liggen. Het gaat hier echter om een hoax: het verhaal werd gepubliceerd op een satirische nieuwssite en is dus onwaar.

  Het circulerende bericht luidt als volgt:

  Dood echtpaar zit 9 jaar in kabelbaan gesloten pretpark

  In Six Flags New Orleans is vorige week een overleden Amerikaans echtpaar aangetroffen in een kabelbaan. Het pretpark is sinds de orkaan Katrina in augustus 2005 gesloten. Volgens de politie van New Orleans (NOPD) heeft het stel de orkaan overleefd maar zijn de twee na ongeveer een week overleden.

  De kabelbaan werd vorige week afgebroken toen arbeiders de lugubere vondst deden. In de jas van de man werd een briefje aangetroffen waarin hij schreef dat de twee in de kabelbaan zaten toen het pretpark werd ontruimd, twee dagen voordat de orkaan aan land kwam.

  Vervolgens hield hij een dagelijks dagboek van kleine aantekeningen bij. Dat eindigt tien dagen na de storm die een groot deel van New Orleans vernielde.

  De vondst is opmerkelijk omdat sinds 2005 verschillende attracties in het park zijn afgebroken en elders weer opgebouwd.

  Ook zijn er al lange tijd plannen het pretpark te herbouwen en zijn er zelfs bouwwerkzaamheden op het terrein geweest.

  De NOPD meldt dat het echtpaar vast zat op het hoogste punt van de kabelbaan, dat aan twee zijden door bomen aan het zicht wordt ontrokken.

  Volgens de NOPD was de aanloop naar de ontruiming van het pretpark ‘erg chaotisch’ verlopen. ‘Toch had dit natuurlijk voorkomen moeten worden.’

  De familie van het echtpaar laat via een woordvoerder weten dat ze er altijd vanuit zijn gegaan dat de twee verdronken waren toen de dijken bij New Orleans doorbraken.

  Het artikel werd op 22 oktober 2014 gepubliceerd op de website He Wat? en begon vervolgens te circuleren op het internet. Het gaat hier om een satirische nieuwssite, die verzonnen en aldus onware verhalen publiceert. Voorbeelden van satirische publicaties zijn artikels zoals “Kind zit 14 jaar opgesloten in toilet, leeft van eigen uitwerpselen” (wie in 14 jaar niets anders eet, kan ook geen 14 jaar uitwerpselen blijven produceren), “Teddybeer moordt Chinese kleuterklas uit” (de teddybeer zou tot leven gekomen zijn?) en “Sprekende dieren in Friesland” (die zouden stoppen met praten als ze merken dat ze afgeluisterd worden). De website is een WordPress blog die begon te publiceren op 19 oktober 2014, en bevat artikels met onderwerpen die vaak het onmogelijke aangrenzen.

  Een uitgebreide zoektocht naar andere bronnen die het verhaal van het Six Flags-pretpark bevestigen, heeft niets opgeleverd. Niettemin zou zulk nieuws, als het waargebeurd was, ongetwijfeld wel door een aantal Nederlandstalige en internationale media worden opgepikt. Op z’n minst zou je kunnen verwachten dat (lokale) Amerikaanse media er een artikel over hebben gepubliceerd, maar daar is nergens een spoor van te bekennen. De enige bron voor dit verhaal is aldus een Nederlandstalige website die voorheen geheel onbekend was, geen contactgegevens heeft behalve een e-mail adres, vraagt om korte Sci-Fi-verhalen in te zenden, en als volgt aangeeft: “Reageren? Wij haten u bij voorbaat en bannen veel”. Hieruit mag duidelijk blijken dat de auteur van deze blog zijn eigen werk niet ernstig neemt, maar opzettelijk een ludieke insteek verkiest. Satirische websites zijn immers erg populair, en de voorbije jaren zijn ze sterk gestegen in aantal, hoewel de meest bekende toch nog steeds De Speld, De Raaskalderij en The Onion zijn.

  Het pretpark Six Flags in New Orleans bevindt zich in een lager gelegen gedeelte van de regio, waardoor het onder water kwam te staan nadat orkaan Katrina in augustus 2005 een spoor van vernieling had nagelaten. Water en wind hadden enorm veel schade aangebracht, en vele attracties waren ook vernietigd door de invloed van het zoute zeewater. Hierdoor werd er besloten om het pretpark te sluiten voor een periode van onbepaalde duur, ook omdat het voor de ramp al problemen had om voldoende bezoekers te blijven trekken. Negen jaar later lijkt het pretpark nog steeds beelden te tonen van een post-apocalyptische wereld. Niettemin hebben er al verschillende voorstellen op tafel gelegen wat betreft de toekomst van het pretparkdomein, gaande van een nieuw pretpark tot een winkelcentrum.

  Ondanks dit alles is het verhaal van het dode echtpaar bijzonder onwaarschijnlijk. In de loop van de jaren na de ramp werd al het kleinere materiaal dat kon worden gerecupereerd, zoals verlichting en veiligheidscamera’s, uit het pretpark verwijderd. Sommige attracties die de ramp nog wel vrij goed hadden overleefd, zoals Batman The Ride, werden in 2007 ontmanteld en in een ander Six Flags pretpark opnieuw opgebouwd. Tussen 2010 en 2014 werd het pretpark ook gebruikt om opnames te maken voor films zoals Killer Joe (2011), Stolen (2012), Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) en Dawn of the Planet of the Apes (2014). Kortom, het is niet juist dat afbraak- of herstellingswerken pas nu in 2014 zijn aangevangen. Indien achtergebleven mensen inderdaad waren overleden in het pretpark, zouden ze dus reeds veel eerder moeten teruggevonden zijn. Ook lijkt het onwaarschijnlijk dat het vermeende achtergebleven echtpaar gewoon in de kabelbaan, of eventueel achtbaan, zou zijn blijven zitten, zonder een poging te doen om eruit te kruipen en zichzelf te redden in de loop van de 10 dagen nadat orkaan Katrina over de regio was getrokken.

  De foto die het artikel op He Wat? illustreert, is niet van de New Orleans Police Department maar wel van de FEMA (Federal Emergency Management Agency) en werd gemaakt op 14 september 2005. In dit geval werd er rechts beneden een rode pijl toegevoegd naar de plaats waar het overleden koppel hoegenaamd aangetroffen zou zijn. Deze plaats ligt echter een eind buiten het pretpark, zoals duidelijk te zien is op de kaarten van Six Flags New Orleans, en op deze plaats heeft dus helemaal geen attractie gestaan, of het nu een kabelbaan of achtbaan is. Het zal dan ook niet verbazen dat er geen foto’s bestaan die de vermeende locatie van het incident van dichtbij tonen.

  Hoewel er dus geen twijfel bestaat dat dit verhaal onwaar en verzonnen is, werd het na enkele dagen vooralsnog overgenomen op enkele andere websites zoals Ondertussen.nl en Fenom1aal. Ook werd het gepubliceerd op complottheorieënwebsites zoals Online het laatste nieuws en Zaplog, die immer blindelings informatie overnemen zonder enig kritisch onderzoek van de bron. Opmerkelijk is dat ook de Belgische krant Het Laatste Nieuws dit bericht aanvankelijk gepubliceerd had, om het vervolgens na enkele uren stilletjes weer te laten verdwijnen. Het artikel stond op deze link die nu dood is, maar de zoekresultaten op verschillende zoekmachines lieten nog eventjes een spoor na, zoals op Google (zie screenshot hieronder), Bing en Yahoo.

 17. baufinanzierung

  That is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You notice so much its virtually arduous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 18. kredit vergleich

  From the various examples seen online to style ordered lists, the common method seems to be to style the numbers via the OL tag, then established additional styling on the list LI elements to override the OL styling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.