Verwarde kunstenaar aangetroffen in Bergen, is 1500 jaar oud

De man die afgelopen zaterdagavond in verwarde toestand werd aangetroffen in de bossen bij Bergen, volgens lokale media een ‘verwarde kunstenaar die op zoek was naar zijn atelier’, blijkt 1500 jaar oud te zijn. Dit melden anonieme bronnen bij de Bergense politie aan HeWat

De man, die door de politie werd ingesloten omdat agenten zich bedreigd voelden, leek op het eerste gezicht een hedendaagse kunstenaar, inclusief grijs haar, baard en gelaatstrekken die alcoholisme verraden.

Uit bloedonderzoek bleek echter niet alleen dat de man flink bezopen was maar ook dat de man al lang dood moet zijn.

Na lang ondervragen vertelde de man al 1500 jaar geleden te zijn overleden maar dat hij toch gewoon voortleefde, al klopte zijn hart niet meer, groeiden zijn haren niet en werd hij niet meer ouder.

De man, in het politiedossier aangeduid als ‘Methusalem’, zou verder hebben gezegd dat hij 1500 jaar geleden als handelsreiziger om het leven kwam bij een beroving en in de eeuwen daarna vrijwel alle beroepen heeft uitgeoefend die hij kon bedenken.

Dat hij nu kunstenaar in Bergen is, zou volgens de oude dode man geen toeval zijn: maximaal subsidie gebruiken in een rustieke kunstenaarsplaats met vooral bejaarden als Bergen leek hem een kleine 40 jaar geleden de ideale manier om met pensioen gaan, ook al is hij wel heel erg lang pensioengerechtigd.

De politie heeft extra dna-materiaal bij de ‘Methusalem’ afgenomen en zal het NFI laten onderzoeken of de claims van de man waarheid bevatten.

Officieel wil de politie van Bergen geen commentaar leveren.

3 gedachten over “Verwarde kunstenaar aangetroffen in Bergen, is 1500 jaar oud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.