In de Amerikaanse staat Louisiana is een meisje gearresteerd dat de afgelopen jaren een opmerkelijke collectie had opgebouwd. In de afgelopen vier jaar ‘preschool’ heeft ze in totaal zeven klasgenoten verzameld in een oude bunker. 

De bunker in kwestie is een oud complex uit de Amerikaanse Burgeroorlog, en is nu weinig meer dan een beschutte gladde put in een boslandschap.

Het meisje wist in totaal acht klasgenoten, allen meisjes, naar het bos te lokken en in de put te laten vallen. Zij moesten zich voeden met regenwater, vallende bosdieren en brood dat het meisje in die jaren steeds meebracht.

‘Lisa’

‘Lisa’ zoals het meisje door de autoriteiten wordt genoemd, kon gearresteerd worden doordat het laatste klasgenootje, een meisje van dezelfde leeftijd, wist te ontsnappen toen ze bij de rand van de bunker waren. Daarna ging het snel en kon de plaatselijke politie de zeven andere kinderen bevrijden.

Bizar genoeg bleken alle kinderen te denken dat ze in de Amerikaanse Burgeroorlog leefden. Ze hadden geen herinneringen meer van de tijd voordat ze in de bunker werden gegooid.

 

Geheim onderzoekscentrum

Alle kinderen waren verbaasd dat de politie-agenten door wie ze werden bevrijd zwart waren en geen slaaf. Ook zeiden ze ontvoerd te zijn door Noordelingen en dochters te zijn van platagehouders uit het Zuiden.

Zij zijn daarmee ook van belang voor de wetenschap. Wetenschappers staan te popelen om te onderzoeken hoe men in de tijd van de Burgeroolog leefde en wat dat deed met, bijvoorbeeld, het menselijk lichaam en de psyche van jonge kinderen. De zeven meisjes zullen daarom voorlopig worden opgenomen in een geheim onderzoekscentrum van de overheid.

Vervolging

‘Lisa’ zal waarschijnlijk niet worden vervolgd. Zij heeft vijf dagen op het bureau doorgebracht, maar is nog te jong om voor kidnapping bestraft te kunnen worden. Gekeken wordt nu of de staat Louisiana toch andere stappen tegen het meisje kan ondernemen.