De nieuwe lichting iPads zal het aardmagnetisch veld vrijwel zeker verstoren, zo zeggen experts verenigd in het ECTS. Hoewel de toename van iPads in de wereld niet zo groot is als enkele jaren geleden, komen er in absolute aantallen nog steeds heel veel apparaten bij.

Waar tot dusver de verstoringen verwaarloosbaar klein waren, zullen deze nieuwe apparaten een merkbare invloed uitoefenen op het aardmagnetisch veld.

Overigens zijn alle moderne generatie tablets debet aan de verstoring, zo lezen we in een verklaring van Prof. Dr. Bernt Schneider. ‘Het probleem is de bevolkingsspreiding’, zo verklaart de professor, ‘de meeste mensen wonen nu eenmaal op het Noordelijk halfrond, en deze nieuwe generatie tablet is dus ook vooral daar te vinden’.

Magenetic ‘flipping’

De magnetische lading zal door de aanwezigheid van tablets, en de daarbij behorende straling, het aardmagnetisch veld een flinke opdonder geven.

Schneider en andere elektrotechnische experts schreven al eerder een brandbrief aan president Obama en de Chinese regering, waarin zij waarschuwen voor de gevolgen. Een van die gevolgen kan het verbuigen van tijd-ruimte zijn waardoor er mogelijk een verstoring optreedt bij gebeurtenissen in het verleden die dan van invloed kunnen zijn op gebeurtenissen nu.

‘Theoretisch zou het kunnen dat bijvoorbeeld de invasie op D-day in 1944 met terugwerkende kracht alsnog faalt omdat het er plotseling begint te stormen’, aldus Schneider.

Piekwaarde

De invloed lijkt nu wel mee te vallen, maar wanneer de scheve verdeling van de lading een piekwaarde bereikt kan het toch al instabiele veld ineens omklappen, zo schreven de ECTS-ingenieurs.

Het plaatsen van magnetische stabilisator-piramides op de zuidpool, waar de Chinese overheid inmiddels veel geld voor lijkt te hebben uitgetrokken, is een maatregel die ook onder de ingenieurs controversieel is; omdat de invloed vooral de aardstralen en niet het magnetisch veld betreft.

Naast de piramides zijn er echter helemaal nog geen alternatieven voor aardmagnetische stabilisatie (EMST) bekend.

Wel wordt inmiddels geëxperimenteerd met HAARP-toepassingen, maar dat staat nog in de kinderschoenen.

Incidenten

Incidenten in Siberië wijzen op een natuurlijke instabiliteit van het veld. Zo zijn er dorpen in de buurt van het Russische Lensk die feitelijk geheel voor moderne communicatie zijn afgesloten voor de buitenwereld.

De ‘magnetic flipping’ heeft een natuurlijke ‘kooi van Faraday’ uit straling rondom de leefgemeenschappen opgebouwd.

Communicatie naar buiten toe met elektrische middelen is geheel onmogelijk.

Verdwijningen

Ook komen uit Siberië steeds meer meldingen van mensen die in het niets verdwijnen, wat mogelijk wordt veroorzaakt door kruisende paralelle universa waarin scheuren ontstaan.

Onlangs verdween in Siberië een compleet boerengezin. Maar op de plek van hun verdwijning werd een week later een koker met daarin een perkament aangetroffen warop stond genoteerd dat zij in het jaar 1000 terecht waren gekomen.