Gluurpoppen komen tot leven en mishandelen bewoners huis

In Almere-Muziekwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag een man en een vrouw in hun eigen huis zwaar mishandeld. De daders van deze mishandeling zijn volgens de slachtoffers hun eigen, op mysterieuze wijze tot leven gekomen, zogenaamde ‘gluurpoppen’ die al enige tijd in hun achtertuin hun huis in stonden te gluren. 

De twee gluurpoppen hebben zich die bewuste nacht toegang verschaft tot het huis door een bovenlicht in te slaan en zijn naar de ouderlijke slaapkamer gegaan. Daar is het echtpaar terwijl ze lagen te slapen door de gluurpoppen in het gezicht getrapt en geslagen .

De poppen zijn daarna verdwenen, zonder iets van waarde mee te nemen.

Volgens één van de slachtoffers zijn de twee gluurpoppen in juli dit jaar aangeschaft via een online winkel en hebben ze de hele zomer in de achtertuin zonder problemen door het achterraam staan ‘gluren’.

‘Gezellig’

‘We vonden ze heel gezellig. We noemden ze ook wel onze kinderen. Wij zijn al op leeftijd en dan is het wel eens te stil in huis’, zo laat het aangeslagen mannelijke slachtoffer aan HeWat weten.

‘Wij wisten echt niet dat gluurpoppen ook dit soort dingen konden doen. Er zitten geen chips of batterijen in ofzo. Dit hadden we dan graag eerder geweten. En ook hoe we dit hadden kunnen voorkomen, want naar beste eer en geweten is er echt geen reden om ons dit aan te doen, ook niet voor gluurpoppen!’

Van de gluurpoppen ontbreekt momenteel ieder spoor.

Politie

De politie laat weten wel naar verdachten uit te kijken die voldoen aan het signalement maar zegt niet ‘alle gluurpoppen in Almere te kunnen aanhouden of te ondervragen’ want ‘dan zijn we nog wel even bezig’.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.