Man in Enkhuizen loopt dwars door winkelmuur

In een huishoudwinkel te Enkhuizen is maandagochtend een klant ‘dwars door een betonnen muur gelopen’, zo melden diverse aanwezige getuigen. De klant kwam er aan de andere kant weer uit, in de naastgelegen schoenenwinkel. Noch de muur, noch de man leken enige schade te hebben opgelopen. 

“De man had afgerekend en liep al zwaaiend en grijnzend op de stellingen met dweilbenodigdheden af”, aldus de geschokte cassiere. “Het duurde even voor ik door had dat hij op die stelling afliep en er tegenaan zou lopen, ik dacht nog dat hij in de war was ofzo. Maar toen leek hij gewoon in de muur te verdwijnen. Alsof er helemaal geen muur was en hij een deur door ging!”

Volgens een medewerkster van de naastgelegen schoenenwinkel stond de man ‘ineens’ tussen de schoenenschappen. “We hebben hem in elk geval niet binnen zien komen. Hij stond ineens tussen de schappen en liep zonder iets te zeggen onze winkel weer uit. Ik heb niets gehoord wat op een inbraak ofzo kan duiden, hij was er ineens gewoon. Ik heb hem niet door die muur zien gaan, wellicht heeft hij zich al die tijd opgehouden in het magazijn ofzo?”

De politie kwam later die dag poolshoogte nemen maar kon niets bijzonders ontdekken. “De muur is gewoon helemaal intact. Waarschijnlijk is het een flauwe grap ofzo”, laat een woordvoerder van de Enkhuizense politie weten.

Het is overigens niet de eerste keer dat er in Enkhuizen melding wordt gemaakt van mensen die dwars door dingen heen lijken te kunnen gaan. In 1984 werd melding gemaakt van een vrouw die dwars door een vrachtwagen liep. En vrij recent in 2005 maakte op de Waagstraat een onbekende jongeman een snoekduik richting grond en verdween compleet in het wegdek om nooit meer weder te keren.

In beide gevallen is nog onderzoek verricht maar kon niets vreemds worden geconstateerd. Opvallend is wel dat niemand de personen in kwestie ooit eerder leek te hebben gezien, en niemand rond die tijd als vermist is opgegeven.

7 gedachten over “Man in Enkhuizen loopt dwars door winkelmuur

  1. lena mariëne

    dit verhaal geloof ik niet maar ik heb een keer ècht iemand door een boom heen zien lopen!! best wel eng!!! …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  2. lena mariëne

    ik geloof dit verhaal niet. maar ik heb een keer (ècht) iemand of iets door een boom heen zien lopen. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.