Buurt in Alkmaar-Noord geteisterd door trollen

De Alkmaarse wijk Alkmaar-Noord wordt sinds het begin van deze maand geteisterd door boosaardige trollen. Dit melden meerdere bewoners van de zogenaamde ‘Waarden’, genoemd naar de straten in de karakteristieke oude nieuwbouwwijk. 

Vooral ’s nachts op kinderkamers en in garages zijn de trollen actief. Het gaat dan om gemeen schelden, expres herrie maken en soms zelfs fysiek geweld, ook al zijn de meeste trollen te schuw om mensen ook echt aan te vallen.

Bewonersmail

Meindert Heesterman, een bewoner van de Alkmaarse straat Kreekwaard, mailt aan de HeWat-redactie:

“Gisteren zaten er twee trollen in de kledingkast van mijn zoontje. Ze hebben hem eerst drie uur lang de stuipen op het lijf gejaagd voordat hij om hulp durfde te schreeuwen. Toen ik zijn kamer kwam ingerend en de lamp aandeed waren ze al in steen veranderd. Aangezien we vrijwel elk jaar rond deze tijd last hebben van trollen op onze kinderkamers denk ik er over her en der schijnwerpers te installeren om ze voorgoed buiten te houden.”

Dwerghuisvinextrollen

Volgens de Nijmeegse trollendeskundige Hans Kørstens gaat het hier om dwerghuisvinextrollen. Deze trollen komen vooral voor in verstedelijkte gebieden en zijn te herkennen aan hun geringe lengte van maximaal één meter, hun snelheid en hun activiteit die een hoogtepunt kent aan het begin van de lente.

“Dwerghuisvinextrollen kunnen bijzonder vervelend zijn en moeilijk te bestrijden, maar zijn gelukkig zelden echt gevaarlijk. Wel levert het veel rotzooi op omdat ze bij licht verstenen waardoor kasten en garages na een seizoen vol kunnen liggen met keien die op stukken rots lijken”, aldus Kørstens.

Watertrollen

Waarom vooral Alkmaar-Noord het zo moet ontgelden kan ook de deskundige niet uitleggen. “Mogelijk zijn het afstammelingen van watertrollen en komen ze uit de nabijgelegen Hoornsevaart. Ze gaan dan paren in de ‘Waarden’, wat nu straten zijn maar wat vroeger een overloopgebied van de rivier was.”

Reactie gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar onderkent het trollenprobleem maar laat in een redactie aan HeWat weten geen uitspraken te willen doen over een bestrijdingsplan. “We willen nog niets toezeggen wat we niet kunnen waarmaken”, aldus een woordvoerder van de gemeente Alkmaar.

Christenen

Kørstens raadt de Alkmaarders aan tijdschakelaars op alle lampen te zetten, zodat de verlichting regelmatig aan en uit gaat. “Dat schrikt vaak af. Ook is het verstandig alle versteende trollen zo snel mogelijk op te ruimen want de steenresten trekken juist weer nieuwe levende trollen aan. Omdat trollen christenen kunnen ruiken raad ik christenen altijd aan een extra felle zaklamp bij zich te dragen om de trollen in geval van nood snel te kunnen verstenen.”

 

trollenalkmaarnoord

Kaart van Alkmaar-Noord met trollenmeldingen van de afgelopen 48 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.