Man in Lunteren stapt stemhokje binnen en verdwijnt voorgoed

In Lunteren is woensdag een kiesgerechtigde tijdens het stemmen voor de Provinciale Staten in een stemhokje spoorloos verdwenen. Dat meldt de voorzitter van het Stembureau.

Volgens de voorzitter kwam de man binnen, identificeerde hij zich en overhandigde hij zijn stempas en verdween hij in het stemhokje. Om daar vervolgens nooit meer uit terug te keren.

“Omdat het Provinciale Staten-verkiezingen zijn is het al de hele ochtend rustig en toen die meneer binnenkwam was hij de enige, we kunnen hem dus niet gemist hebben, hij is echt niet meer teruggekeerd nadat hij het hokje inging”, laat de geschrokken Stembureauvoorzitter weten.

“We hebben hem wel het hokje zien ingaan, maar toen hij na een half uur nog niet terug was ben ik toch maar even gaan kijken. Alle stemhokjes waren toen leeg. We hebben ook nog gezocht op alle andere mogelijk plekken maar hij was nergens meer te vinden. Nogmaals: hij kan niet weer naar buiten zijn gelopen, dan hadden we dat gezien, er was op dat moment niemand anders aan het stemmen.”

Identificatie

De identificatie van de verdwenen stemmer blijkt na onderzoek correct te zijn. Het is inderdaad een als kiesgerechtigde inwoner van de gemeente Ede, waar Lunteren onder valt.

De familie van de verdwenen stemmer heeft inmiddels aangifte van vermissing gedaan en de politie is een onderzoek begonnen. Daarvoor werd het stembureau tijdelijk gesloten maar aan het begin van de middag kon er weer worden gestemd.

De man had overigens wel een vakje rood gekleurd op het stembiljet voordat hij verdween maar de voorzitter van het stembureau wil uit privacy-overwegingen niet zeggen waarop de man heeft gestemd.

Ook is niet bekend gemaakt of de verdwenen stemmer voor de Waterschappen heeft gestemd.

2 gedachten over “Man in Lunteren stapt stemhokje binnen en verdwijnt voorgoed

  1. margreet barentsz

    ik zou graag in contact komen met de familie van deze man, om te vragen waar hij zich zoal mee bezig hield, zijn interesses oa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.