Korte verhalen

 

Slaap je al?

Op een nacht ligt een jongen in zijn bed te slapen, zoals elke andere nacht. Hij wordt wakker van voetstappen buiten de deur en opent zijn ogen om te zien wat er gaande is.

Hij ziet hoe zijn slaapkamerdeur langzaam wordt geopend en in zijn deuropening staat een onbekende man met in zijn ene hand het lijk van de jongen zijn vader in in zijn ander hand het lijk van de jongen zijn moeder.

De jongen is zo bang dat hij verstijfd op bed blijft liggen en door spleetjes in zijn ogen de bewegingen van de moordenaar gade slaat. De moordenaar zet de twee lijken in een stoel bij het slaapkamerraam en schrijft iets in bloed op de muur.

Dan bukt de moordenaar zich en gaat onder het bed van de van angst verstijfde jongen liggen.

Het is te donker om te kunnen lezen wat de moordenaar met bloed op de muur heeft geschreven. De jongen durft ook niet op te staan en naar de muur te lopen om te kunnen lezen wat er staat. Die moordenaar ligt immers onder zijn bed en weet niet dat de jongen alles heeft gezien.

Zo ligt de jongen daar uren. Hij staat doodsangsten uit. Is zo bang dat hij zich niet eens durft om te draaien en kan, tot overmaat van ramp, de moordenaar onder zijn bed horen zuchten.

Uiteindelijk wordt het licht buiten. Licht genoeg om de met bloed geschreven woorden op de muur te kunnen lezen.

Er staat: ‘Ik weet dat je wakker bent…’

De jongen hoort een ziek gegiechel. Onder zijn bed begint iets te bewegen.

D.L.

***

Korte verhalen: jouw inzending hier? Mail ons!