Uit documenten die afgelopen week zijn uitgelekt blijkt dat afgelopen zomer twee F16’s van de Koninklijke Luchtmacht boven Texel een wormgat zijn binnengevlogen. Op het moment dat de piloten het wormgat binnenvlogen waren zij per toeval net in contact met de luchtverkeersleiding. Op opnames die in handen van HeWat zijn, is te horen dat de verbinding heel slecht wordt en één van de piloten nog zegt: ‘Heeft u nieuws … zware weersomstandigheden … paarse lichtgevende tunnel.’
De rest van de boodschap is helaas onmogelijk te verstaan, maar vanwege de woorden ‘paarse lichtgevende tunnel’ zijn experts het er over eens dat het hier om een wormgat gaat.

Gert Dalbroek, die zelf op Texel woont, heeft het met zijn eigen ogen gezien:

“Nou ik loop dus, zoals elke dag, ‘s ochtends over het strand, en toen zag ik het gebeuren. Twee enorme straaljagers vlogen zo een paarse tunnel in. Ik wist gewoon niet wat ik zag. Een paar minuten later was die tunnel weer verdwenen, zo plotsklaps terug naar het niets.”

De gebeurtenis heeft grote gevolgen gehad voor het privéleven van Dalbroek, die nog altijd thuiszit met paarse vlekken voor zijn ogen:

“Als ik in het licht kijk, of naar een beeldscherm, dan zie ik overal paarse tunnels flikkeren. Dat is compleet gekmakend. Alleen als is ik in de schemering zit, of bij kaarslicht, dan gaat het wel.”

Voor dit soort dramatische gevolgen is op dit moment geen adequate hulp voorhanden. Wel krijgt hij financiële steun uit een fonds waar hij volgens eigen zeggen verder niets over mag vertellen.

Wie zitten hier achter

Hoewel het voor de hand ligt om meteen naar Rusland te kijken zijn de meningen onder wormgatspecialisten sterk verdeeld.
Volgens Barend Stram van het Wormhole Institute in Atlanta kan het net zo goed om een Noord-Koreaans wormgat gaan:

“De Noord-Koreanen hebben al vaker laten zien dat zij zulke middelen niet schuwen. Denk bijvoorbeeld aan de vele F-117’s die begin jaren negentig verdwenen boven Noord-Koreaans grondgebied.”

De Zweed Åke Bergqvist van het Internationell Maskhål Centrum is er juist zeker van dat de Russen hiervoor verantwoordelijk zijn:

“Het is bekend dat Poetin grote interesse heeft in het wormgattechnologie-programma. Zeker sinds Iran in 2017 een grote wormgat-installatie heeft gekocht van de Russen, waar zij momenteel testen mee uitvoeren in de omgeving van Isfahan.
Noord-Korea schept wel vaker op over hun millitaire middelen, maar daar blijkt altijd weinig van te kloppen. Het lijkt mij dus duidelijk dat alleen Poetin hier achter kan zitten.”

Defensie en stikstof

Binnen de ministeries heerst grote onrust sinds de verdwijning van de F16’s. De hele EU loopt decennia achter op dit gebied. Het ontbreekt aan mensen met expertise en, veel erger nog, nu er zo hard wordt ingezet op stikstofreductie is wormgattechnologie helemaal uitgesloten binnen de Europese Unie. Eén enkele test met een wormgat-instalatie stoot gemiddeld net zoveel stikstof uit als de landen Duitsland en Frankrijk in een heel jaar.

Veel militairen zijn hierdoor boos op de overheid, die in hun ogen alle veiligheidsbelangen laat varen door hun stikstofobsessie. ‘Het kan toch niet zo zijn dat we door zo’n mal wetenschapsverhaaltje ons hele land te grabbel gooien?’ mailt een majoor b.d. uit Soest naar HeWat. ‘Nu waren het slechts twee straaljagers, die toch al aan vervanging toe waren. Maar wat als straks Gilze-Rijen ineens verdwijnt, of Volkel? Tegen de tijd dat wij daar een antwoord op hebben kunnen de Russen hele dorpen of zelfs steden opslokken met hun installaties.’