Een 63-jarige Alkmaarder heeft zichzelf afgelopen zomer naar onbekende bestemming geteleporteerd vanuit zijn eigen keuken. In die keuken was de man al enkele maanden bezig met ‘geheimzinnige experimenten’, aldus zijn buren.

Wat de man precies voor ‘experimenten’ uitvoerde in de keuken van zijn sociale-huurwoning is onduidelijk, maar toen de politie na de voordeur te hebben opengebroken de keuken zag bleek deze ‘tot de nok toe volgebouwd met magnetrons’.

De politie trof geen stoffelijk overschot aan van de man die al drie maanden als vermist stond geregistreerd, wel een ‘afscheidsbrief’.

In deze brief schrijft het slachtoffer, of wellicht beter gezegd ‘teleportatiepionier’, dat hij er ‘na herhaalde succesvolle proeven met muizen, mijn kat, mijn hond en zelfs met mijn eigen afgesneden vinger’ van overtuigd is dat zijn ‘teleportatieveld sterk genoeg is om mijn lichaam en geest te kunnen afbreken, verplaatsen en weer opnieuw opbouwen op het uitstappunt, als ultieme bewijs dat mijn theorie staat als een betonnen huis tussen lemen hutjes in een orkaan’.

Dit ‘uitstappunt’ bleek niet al te ver weg: om precies te zijn ging het om de kleine toiletruimte in de woning. Hier trof de politie ‘iets wat zich het best laat omschrijven als een rondom met dubbeltjesgaas afgesloten levensgrote vogelkooi, maar dan met een pleepot er in’. Zowel de muren als het plafond, de vloer en de deur van de toiletruimte waren volledig beplakt met gaas.

Of het ‘uitstappunt’ werkte, daarover is geen enkele zekerheid maar van de man, of zijn lichaam, was op het toilet in elk geval geen spoor. De politie gaat er vanuit dat de man simpelweg naar buiten is gelopen en naar verre oorden is vertrokken, gewoon met een trein of vliegtuig welteverstaan.

Maar uit onderzoek van de Technische Universiteit Enschede, alwaar wetenschappers aan de hand van politiefoto’s en de onderzoeksaantekeningen van de teleportatiepionier zijn microgolf-teleportatie-oven-array konden reconstrueren, blijkt dat er wel degelijk sprake was een onbekend maar zeer krachtig ‘veld’. Behalve paperclips en zelfklevende gele post-it blaadjes verdween ook een halve arm van een hoogleraar plotsklaps in het niets toen de verzameling magnetrons voor het eerst werd aangezet.

Nadat het magnetrontelportatieportaal in allerijl weer was uitgeschakeld waren de post-it blaadjes, paperclips en helaas ook de onderarm van de hoogleraar in geen velden of wegen meer te bekennen. Ook niet op het ‘uitstappunt’ in een archiefkast zeven meter verderop in de hal van de universiteit. De hoogleraar werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en heeft inmiddels een prothese.

De 63-jarige Alkmaarder staat nog altijd als vermist geregistreerd.