Lunteren, Nederland – Een jongeman in Lunteren heeft een tweedehands koelkast gekocht via Marktplaats.nl, een populaire online handelsplaats in Nederland. Hij zocht een koopje om zijn versleten oude koelkast te vervangen, maar kreeg meer dan waar hij op had gerekend. Tot zijn verbazing bleek het toestel een functionerende tijdreismachine te zijn.

 

Jeroen van der Berg (24) kocht de koelkast voor slechts €50 van een oude man in de buurt. De verkoper had een ongebruikelijke glimlach op zijn gezicht toen Jeroen de koelkast kwam ophalen, maar Jeroen dacht er op dat moment niet veel van.

“De koelkast was zwaarder dan ik had verwacht, maar ik was vooral blij dat ik een goede deal had gevonden,” vertelt Jeroen. “Ik had nooit gedacht dat ik iets zou kopen dat mijn leven voorgoed zou veranderen.”

Toen Jeroen de koelkast thuis aansloot, merkte hij dat het binnenlicht niet werkte. In een poging het te repareren, vond hij een mysterieuze schakelaar verborgen achter de vriesvak. “Ik dacht dat het misschien het licht zou repareren, dus ik draaide het om en stapte in de koelkast om te kijken. Maar in plaats daarvan vond ik mezelf ineens in de jaren ’60,” zegt hij.

Na verschillende experimenten ontdekte Jeroen dat de koelkast hem kon transporteren naar elk punt in de tijd, zolang hij een specifieke datum en tijd kon bedenken. Hoewel hij aanvankelijk overweldigd was door de ongelooflijke mogelijkheden, heeft hij besloten de koelkast verantwoordelijk te gebruiken.

“Ik ben geen historisch figuur, en ik wil de tijdlijn niet verstoren,” zegt hij. “Maar het is zeker interessant om te zien hoe het leven in andere tijden was. Ik heb al een paar keer teruggereisd naar concerten uit de jaren ’70 en ’80, die waren geweldig!”

Jeroen heeft plannen om de koelkast te gebruiken voor educatieve doeleinden en hoopt in de toekomst samen te werken met historici en wetenschappers. Hoewel hij nog steeds niet weet hoe de koelkast is veranderd in een tijdreismachine, is hij blij met zijn onverwachte vondst.

“Ik had nooit gedacht dat een tweedehands koelkast op Marktplaats mijn leven zo zou veranderen. Het is een ongelooflijk avontuur,” concludeert Jeroen