In een onverwachte wending heeft een taxichauffeur uit Rotterdam een tweedehands auto gekocht die niet alleen op de weg, maar ook in de lucht kan rijden.

De taxichauffeur, Abdelkader Meziani, kocht onlangs een oud model Mercedes op marktplaats.nl, in de hoop zijn wagenpark uit te breiden. Toen hij echter op een knop drukte die hij nog niet eerder had opgemerkt, begon de auto te zweven en vervolgens te vliegen.

“Het was ongelooflijk,” zei Meziani. “Ik drukte op een knop die ik nog niet eerder had gezien, en opeens begon de auto te trillen. Voordat ik het wist, was ik in de lucht.”

Sindsdien heeft Meziani zijn nieuwe vliegende auto gebruikt om klanten op te halen en af te zetten. Hij vertelde dat de reacties van zijn klanten variëren van verbazing tot pure opwinding. “De meeste mensen geloven het niet tot ze het zelf zien. Dan zijn ze gewoon sprakeloos,” zei hij.

De vliegende auto heeft de aandacht getrokken van de lokale autoriteiten en de luchtvaartregelgevende instanties, die nu uitzoeken hoe ze deze nieuwe vorm van vervoer moeten reguleren. “We hebben nog nooit eerder met zo’n situatie te maken gehad,” zei een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. “We moeten ervoor zorgen dat de veiligheid van iedereen, zowel op de grond als in de lucht, gegarandeerd is.”

Ondertussen geniet Meziani van zijn nieuwe vliegende auto en de unieke service die hij nu aan zijn klanten kan bieden. “Ik had nooit gedacht dat ik een vliegende auto zou hebben toen ik deze tweedehands Mercedes kocht,” zei hij. “Maar nu kan ik me geen betere manier voorstellen om mijn werk te doen.”