In een opmerkelijke wending heeft een tiener uit Utrecht ontdekt dat haar recent aangeschafte smartphone via een online veiling toegang heeft tot het internet van 10 jaar in de toekomst.

Marleen Jansen, 16, kocht de smartphone twee weken geleden op een online veiling. Ze dacht dat ze gewoon een koopje had gevonden, maar al snel werd duidelijk dat dit geen gewone telefoon was. “Ik begon rare dingen op te merken toen ik begon te surfen op het web. Ik zag nieuwsartikelen met datums die nog niet hadden plaatsgevonden,” zei Marleen.

Het eerste dat haar opviel, was een nieuwsartikel dat een nieuwe technologie aankondigde die pas over een decennium zou worden uitgevonden. Ze ontdekte ook toekomstige sportuitslagen en zelfs wereldnieuws dat nog moest gebeuren.

Marleen en haar familie namen contact op met lokale wetenschappers om te helpen bepalen wat er aan de hand was. Dr. Erik van den Berg, een expert op het gebied van kwantumtechnologie aan de Universiteit Utrecht, zei: “Dit is absoluut verbijsterend. Als dit echt is, kan het onze perceptie van tijd en ruimte veranderen.”

Dr. Van den Berg en zijn team hebben de telefoon grondig onderzocht en hebben bevestigd dat de inhoud van de webpagina’s die Marleen bezoekt, niet op het huidige web te vinden is. “We kunnen niet uitsluiten dat dit een zeer geavanceerde hoax is, maar tot nu toe hebben we geen bewijs daarvan gevonden,” voegde hij eraan toe.

Het verhaal van Marleen heeft de interesse gewekt van zowel technologie- als nieuwsbedrijven over de hele wereld. Veel mensen wachten met ingehouden adem om te zien wat deze verbazingwekkende ontdekking zal betekenen voor de toekomst van technologie en informatie.

Marleen zegt dat ze ondertussen gewoon zal doorgaan met het bekijken van het toekomstige internet en misschien zelfs een aantal winnende loterijnummers zal vinden. “Wie weet wat ik nog meer zal ontdekken?” voegde ze eraan toe.