AMSTERDAM – Twee jonge inwoners van de stad, Tim en Lars, beweren dat ze door een metropoortje zijn gelopen en in een compleet ander universum terecht zijn gekomen. De jongens, beiden 15 jaar oud, deden hun verhaal aan onze verslaggever na wat begon als een normale schooldag.

Volgens de jongens was de lucht in dit andere universum paars en waren de gebouwen gemaakt van een onbekend glinsterend materiaal. “Het leek alsof technologie en magie daar samensmolten,” zei Tim. “We zagen mensen met doorschijnende vleugels en marktkramen die in de lucht zweefden.”

Enkele uren vermist

Een wezen genaamd ‘Lira’ zou de jongens hebben benaderd en hen een rondleiding door deze vreemde stad hebben gegeven. Lars voegde eraan toe: “Lira vertelde ons dat elke keer als je door een metropoortje loopt, je in een ander universum kunt belanden.”

Het duo beweert dat ze na hun avontuur door een ander metropoortje weer zijn teruggekeerd naar Amsterdam. Hoewel hun verhaal ongelooflijk klinkt, zijn er enkele getuigen die beweren dat de jongens inderdaad enkele uren vermist waren, ondanks dat ze slechts enkele seconden uit het zicht waren na het passeren van het metropoortje.

Goed georkestreerde grap

Deskundigen zijn sceptisch over het verhaal en suggereren dat het wellicht een goed georkestreerde grap is. Echter, de jongens blijven bij hun verhaal en waarschuwen anderen om voorzichtig te zijn bij het betreden van de metro.

Het metrobedrijf heeft nog niet gereageerd op het incident.