ROTTERDAM – Een routineuze sprong van een bungeejumpplatform in Rotterdam eindigde gisteren in een onverklaarbaar mysterie toen Pieter van der Meer, een 32-jarige inwoner van Zoutelande, plotseling verdween op het diepste punt van zijn sprong en niet meer terugkeerde.

Ooggetuigen waren verbijsterd toen Pieter, vastgebonden aan het elastische koord, in het niets leek te verdwijnen net voordat hij weer omhoog zou veren. Reddingsteams werden onmiddellijk ingeschakeld, maar er was geen spoor van hem te vinden.

Ongelooflijke reis

24 uur later verscheen Pieter plotseling weer op dezelfde locatie, in een verwarde staat en gekleed in kleding die niet van deze tijd leek te zijn. Hij beweerde een ongelooflijke reis te hebben gemaakt naar een parallel universum waar Rotterdam een futuristische stad was, zwevend boven de wolken.

“In dat universum was bungeejumpen niet een sprong naar beneden, maar een sprong tussen dimensies,” vertelde een nog steeds geschokte Pieter aan de media. “De mensen daar waren verbaasd om mij te zien, maar ze hielpen me te begrijpen wat er was gebeurd en hoe ik terug kon keren.”

Onontdekte natuurkundige fenomenen

Wetenschappers zijn gefascineerd door Pieter’s verhaal en zijn begonnen met een grondig onderzoek naar het bungeejumpplatform en de apparatuur die hij gebruikte. Enkele experts  geloven dat er mogelijk onontdekte natuurkundige fenomenen in het spel zijn.

Het bungeejumpbedrijf heeft alle sprongen opgeschort tot nader order.