EINDHOVEN – In het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven is een baby geboren met een wel heel bijzondere eigenschap: gouden tanden. De kleine Emma werd geboren op dinsdagochtend.

De ouders, Lisa en Pieter de Jong, waren net zo verbaasd als het medisch personeel. “Toen ze begon te huilen en we die glinsterende tanden zagen, konden we onze ogen niet geloven,” vertelt een geëmotioneerde Lisa aan de pers.

‘Absoluut uniek”

Kinderarts Dr. Anouk Vermeulen, die al 20 jaar in het vak zit, zegt: “Ik heb veel bijzondere gevallen gezien in mijn carrière, maar dit is absoluut uniek. We gaan diverse tests uitvoeren om te begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

De gouden tanden lijken echt goud te zijn, hoewel verdere tests nog moeten bevestigen of het puur goud is en zo ja hoeveel karaat.

Veiligheid

De ouders hebben al aangegeven dat ze, ongeacht de uitkomst van de tests, de tanden van hun dochter niet zullen laten verwijderen. “Ze is perfect zoals ze is,” zegt vader Pieter.

Lisa en Pieter hebben besloten om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het nieuws over Emma’s bijzondere tanden haar veiligheid niet in gevaar brengt.