GRONINGEN – Bewoners van Groningen zijn in shock na een reeks bizarre incidenten bij het lokale dierenasiel. Volgens ooggetuigen en beveiligingscamera’s zijn er ‘s nachts kleine, kabouterachtige wezens gezien die dieren ontvoeren uit het asiel.

De kabouters, die volgens beschrijvingen niet groter zijn dan 30 centimeter, lijken een voorkeur te hebben voor kleinere dieren zoals konijnen, cavia’s en kittens. Medewerkers van het asiel ontdekten de verdwijningen toen ze ‘s ochtends aankwamen en merkten dat verschillende kooien leeg waren, terwijl in andere kooien aan stukken gescheurde karkassen van dieren lagen.

“Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de beelden van de beveiligingscamera’s bekeek,” zegt Jolanda de Vries, manager van het asiel. “Die wezens klommen over de hekken, openden de kooien en droegen de dieren weg. Het was angstaanjagend.”

Bloeddorstige kabouters van Groningen

Lokale legendes verhalen al eeuwen over ‘de bloeddorstige kabouters van Groningen’, maar tot nu toe werden deze verhalen altijd afgedaan als fabels. Nu vragen velen zich af of er enige waarheid schuilt in deze oude verhalen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en waarschuwt bewoners om waakzaam te zijn en hun huisdieren ‘s nachts binnen te houden. Ondertussen proberen vrijwilligers van het asiel met behulp van infraroodcamera’s en vallen de kabouters te vangen en de ontvoerde dieren te redden.

Vreedzame oplossing

Milieu- en dierenactivisten hebben hun zorgen geuit en roepen op tot een vreedzame oplossing. “We moeten begrijpen wat deze wezens willen en waarom ze dit doen,” zegt activist Pieter van der Meer. “Misschien is er een manier om vreedzaam met ze samen te leven.”