Parkeerautomaat Bergen op Zoom keert jackpot uit

Een inwoner van Bergen op Zoom had donderdag de dag van zijn leven. Toen de man een kaartje wilde kopen bij de parkeerautomaat op de Korenmarkt hoefde hij niet te betalen maar kreeg hij geld van de gemeente. Heel veel geld. Muntgeld welteverstaan.  

‘Ik gebruikte speciaal deze automaat omdat je hier nog met muntgeld kunt betalen’, laat de gelukkige muntenbezitter aan HeWat weten. ‘Maar toen ik mijn derde twee-eurostuk in de automaat wilde werpen begon het ding plotseling luid te rinkelen en kwam er een stroom aan euromunten uit het vakje waar normaal het parkeerkaartje uitkomt. En het bleef maar komen, minutenlang. Toen het uiteindelijk ophield stond ik bijna tot aan mijn enkels in de euromunten!’

In totaal keerde de automaat 13.467,50 euro uit, in muntstukken van 50 eurocent, 1 euro en 2 euro.

De Bergen op Zoomse vrijparkeerder zegt al het geld zelf te houden. ‘Eindelijk doet de gemeente ook eens wat voor de parkerende burger terug, het is mijn verdiende loon, bovendien toch al van mijn geld betaald’, aldus de jackpotkoning.

Een woordvoerder van de gemeente liet aan HeWat-weten dat parkeerbeheer verantwoordelijk is voor zowel de automaten als de inning van parkeergelden.

Parkeerbeheer op hun beurt wilden alleen toegeven dat de automaten op de Korenmarkt ‘inderdaad verouderd zijn’ en dat vervanging staat gepland voor december dit jaar. ‘Dan kan er in heel Bergen op Zoom alleen nog maar worden geparkeerd op kenteken en wordt er uitsluitend afgerekend via pin of mobiele telefoon, dus niet met contant geld.’

Waar zoveel euromunten tegelijkertijd dan ineens vandaan kunnen komen en hoe ze uit de automaat gevallen kunnen zijn kon of wilde men ook bij parkeerbeheer in Bergen op Zoom niet vertellen.

CC-Foto: een willekeurige parkeerautomaat in Haarlem (dus niet de automaat uit dit verhaal) door Ctsnow.

5 gedachten over “Parkeerautomaat Bergen op Zoom keert jackpot uit

 1. Ger

  Broodje aap verhaal. Op de eerste plaats worden de automaten op tijd geleegd waardooor het bedrag nooit zo hoog kan zijn en ten tweede heeft de automaat niet zo’n grote verzamelbak voor zo’n bedrag.
  Maar het verhaal klinkt wel aanlokkelijk voor het parkeerpaleninbrekersgilde.

  1. Herman G.

   Dit lijkt me ook weer een broodje aap verhaal.
   Ik ken de site pas 30 minuten, maar ook hier valt wel makkelijk doorheen te prikken.

   De info is uiteraard ook alleen maar op deze site bekend.
   Wellicht moet er een tag bijkomen met: broodjeaapverhaal

   ;)

 2. NoFxor

  Dit is zeer zeker een broodjeaapverhaal, deze persoon heeft dit al is eerder proberen te verkopen aan de mensen. Bijvoorbeeld op deze site: http://hewat.dejaap.nl/2012/06/27/parkeerautomaat-betaalt-jackpot-uit/

  Die is al wel tijden niet meer bereikbaar, maar hier is de wayback-link:
  http://web.archive.org/web/20120615000000*/http://hewat.dejaap.nl/2012/06/27/parkeerautomaat-betaalt-jackpot-uit/

  Degene die dit soort onzin maakt is goede leugenaar.
  Wel leuk dat de beste man niet nadenkt over gevolgen van vandalisme aan deze automaten. Dieven proberen nu massaal die automaten open te breken in de hoop op een mooie payday.

  Indirect is deze meneer schuldig aan het opstoken en eventueel starten van vandalisme, omdat hij niet uitlegt dat dit een onzin verhaal is.

  Hij heeft dit ook geprobeerd te verkondigen in arnhem.

  Aan de poster van dit soort onzin verhalen. Stop hiermee. uiterst idioot.

 3. http://kfzversicherungvergleichtech.pw/

  “I guess it’s only ‘exploiting’ kids in ads if you disagree with the position espoused by the sponsor?”Personally, I think it has more to do with the tone of the ad. A positive usage of children is much more tasteful than a negative use. I’d rather see an ad of kids flying a kite in clear blue skies in front of a nuke plant with sunshine and rainbows than an ad with a crying child choking on coal ash, lol.It reminds me of those pro-lifers displaying images of aborted fetuses… (I’m sorry I got off topic.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.