In het Canadese Alberta heeft een 6-jarige jongen een bloedbad aangericht op de plaatselijke universiteit. De jongen had weliswaar een geladen pistool van het nachtkastje van zijn vader gestolen, maar bracht gek genoeg anderen alleen verwondingen toe met een plastic zwaard. 

De jongen rende het gebouw binnen en snelde richting de bibliotheek waar nietsvermoedende studenten compleet werden verrast door de jongen.

Hij schoot in de lucht en joeg vervolgens de ene na de andere bolleboos over de plastic kling van zijn speelgoedzwaard. Dit is te zien op bewakingscamerabeelden.

Volgens getuigen schreeuwde de dader herhaaldelijk dat hij ‘King Arthur’ was.

Na het geweld in de bibliotheek nam hij de trap naar beneden en stak onderweg blind om zich heen. Daarbij raakte hij een conciërge en een roostermaker. Beiden raakten dodelijk gewond.

Onderaan de trap kon de jongen worden overmeesterd door campus security.

Justitie in Alberta buigt zich momenteel over de vraag of de jongen, gezien de ernst van de daad waarvan hij wordt verdacht, volgens het volwassenenrecht kan worden vervolgd.

Hij wordt verdacht van doodslag op 21 studenten.

Volgens de politie van Alberta is het zwaard in kwestie ‘een standaard plastic speelgoedzwaard waarmee je nog geen appel zou kunnen schillen’.

Mocht de jongen worden vervolgd dan kon het nog wel eens een hele klus worden om enig bewijs te vinden voor een moordwapen, aangezien een plastic zwaard onder de categorie ‘speelgoed’ valt.