Een 43-jarige man is zaterdagnacht in Vaals ‘aangevallen door kabouters’. De man fietste rond één uur naar huis na een kroegbezoek toen hij vanuit de bosjes werd belaagd door diverse ‘kleine figuren’.

Volgens het slachtoffer gaat het om ‘zeker twintig donkere figuren die allen nauwelijks tot aan mijn enkels kwamen’.

Het slachtoffer zegt diverse ‘bijt- en steekwonden’ aan de aanval te hebben overgehouden.

De HeWat-redactie sprak uitgebreid en exclusief met het slachtoffer:

“Ik fietste nietsvermoedend naar huis toen ik opeens een vreselijk soort gekrijs hoorde, alsof er een dier in nood was. Voor me zag ik die donkere figuurtjes het fietspad op bewegen en vervolgens, alsof ze in ene groep bewogen, naar mij toe rennen. Ze besprongen de fiets en mijn benen. Sommigen raakten gewond tussen de spaken, andere kon ik wegtrappen maar zeker zes van die monsters beten zich vast in mijn enkels. Ik heb moeten afstappen om die wezens met een stok van mijn been te slaan. Ze sloegen vervolgens weer groepsgewijs op de vlucht maar er moeten er nog een paar zijn achtergebleven. Ik ben in paniek naar huis gefietst en heb de politie gebeld, die mij niet wilde geloven, ondanks de wonen in mijn been.”

Volgens de politie van Vaals is er geen enkel spoor van ‘onbekende monsters’ gevonden. Wel wordt bevestigd dat het slachtoffer melding heeft gedaan bij de politie van een aanval met verwondingen aan het been als gevolg.

De politie zegt de zaak in onderzoek te houden.