De Nederlandse regering is in samenwerking met wetenschappers al enkele jaren in het diepste geheim bezig met het creëren van een hybride sub-menselijke levensvorm om in te zetten tegen het stikstofprobleem. Het zou gaan om een levensvorm die nog het meeste wegheeft van een ‘kabouter’, maar dan op microscopisch kleine schaal. De ‘kabouters’ zouden in staat zijn om zelfstandig met stikstof verontreinigde bodemlagen af te graven. Dit blijkt uit door een medewerker van de Universiteit Wageningen gelekte documenten in handen van Hewat.nl.

De regering werkt met onder andere de Universiteit Wageningen en de Technisch Universiteit Delft samen aan de creatie van deze sub-humane levensvorm. Inmiddels is het onderzoeksproject al zo ver gevorderd dat de eerste ‘kabouter’ reeds worden ingezet in Natura 2000-gebieden, zij het nog op kleine schaal en bij wijze van proef.

Voor de creatie van de microscopisch kleine levensvorm zou deels gebruik zijn gemaakt van ‘buitenaards DNA’. Het blijft echter onduidelijk waar dit ‘buitenaards’ DNA vandaan komt. Ook valt uit de documenten niet af te leiden hoeveel geld dit ‘geheime’ project tot nu toe heeft gekost en waar het budget vandaan komt.

De gelekte documenten geven vooral inzicht in de sub-humane levensvorm in kwestie. Het gaat om wezens van ongeveer een millimeter groot die qua uiterlijk grote overeenkomsten vertonen met mensen maar dan met ‘doorschijnend en transparant lichaam’. Het doet nog het meest denken aan een kruising tussen een kwal en de klassieke kabouter zoals we die kennen uit sprookjes en verhalen. Ook gaat het om een ‘hoog intelligente’ levensvorm die ‘in hoge mate georganiseerd en zelfstandig kan werken’.

Het is onbekend of het überhaupt de bedoeling is deze wonderbaarlijke creatie van nieuw leven of de inzet van dit leven in de strijd tegen stikstof ooit aan het publiek te openbaren of dat het project alleen in het geheim zal worden voortgezet.

Naschrift: de klokkenluider van de Universiteit Wageningen die deze geheime documenten lekte is onlangs dood gevonden in zijn werkkamer. Het zou gaan om een ‘zeldzaam maar bizar’ ongeval.