Foto: Cadzand, via Google Streetview.

Boven de Zeelandse badplaats Cadzand zijn het afgelopen weekend door diverse getuigen ‘vliegende heksen’ waargenomen. Volgens alle ooggetuigen ging het duidelijk om ‘een vrouw in een zwart gewaad’ die op een stok of bezem rondjes boven het centrum vloog. De ‘heks’ is ook waargenomen boven het strand en boven zee.

Eén van de getuigen, die niet met naam wil worden genoemd, laat weten dat de ‘heks’ de afgelopen maanden vaker boven Cadzand is gezien en dat er ook al enige tijd ‘opvallende zaken spelen in Cadzand’. Zo zouden er veel katten verdwijnen en veel kinderen plotseling ernstig ziek zijn geworden, zonder dat een oorzaak kon worden aangewezen.

Zowel de dierenambulance als de GGD van de regio Cadzand bevestigen een toename in het aantal vermiste katten en zieke kinderen.

Het meer dan 1000 jaar oude Cadzand kent een lange geschiedenis met hekserij. Doordat de inwoners vaak het slachtoffer waren van overstromingen werd meerdere malen een beroep gedaan op heksen om, letterlijk, het tij te keren. Uit bronnen zo vroeg als de 11e eeuw blijkt dat door heksen demonen werdebn opgeroepen om, in ruil voor zielen, bescherming te bieden tegen het water.

Een gedachte over “Diverse waarnemingen van heksen boven Cadzand”
  1. Ik zie ook zeer regelmatig heksen, op tv.
    Ollonkreng, Quag, Schouten en nog een paar.

Reacties zijn gesloten.