Inwoners van Soesterberg stad zijn geschrokken van een ‘krachtgolven’ golven die de afgelopen dagen zijn gevoeld in de buurt van de voormnalige luchtmachtbasis Soesterberg. De golven zijn zo sterk dat sommige mensen ze voelen als een zachte trilling in hun lichaam. Ook zeggen omwonenden van de oude luchtmachtbasis te maken te hebben met bloedneuzen, hoofdpijnen en in sommige gevallen met ‘extreme slapeloosheid’.

Volgens onbevestigde geruchten zijn de afgelopen weken opvallend meer huisdieren spoorloos verdwenen in de buurt van de voormalige luchtmachtbasis, maar een causaal verband met de onbekende krachtgolven of de luchtmachtbasis is nog niet aangetoond.

De oorzaak van de golven is onbekend en er is geen verklaring gegeven door de autoriteiten.

Sommige experts speculeren dat het mogelijk te maken heeft met geheime militaire experimenten die worden uitgevoerd op de basis. Anderen denken dat het een natuurlijk fenomeen is.

De inwoners van Soesterberg zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen van de golven en hebben gevraagd om meer informatie van de autoriteiten.

Het leger heeft nog niet gereageerd op de situatie en het is onduidelijk of er verdere stappen worden genomen om de oorzaak van de golven te onderzoeken.