Meerzicht, 20 augustus 2023 – Bewoners van Meerzicht zijn verbijsterd nadat vrijdag een volledige stad, zwevend en omgekeerd, boven het meer van Meerzicht verscheen. Vissers beweren dat ze hun eigen reflecties zagen zwaaien en naar hen lachen. Wetenschappers staan voor een raadsel.

De spiegelstad, zoals het nu wordt genoemd, is niet alleen een visuele anomalie. Sommige bewoners hebben gemeld dat ze echo’s van gesprekken horen die ze eerder op de dag hebben gevoerd, maar dan in omgekeerde volgorde. Anderen zeggen dat ze de geuren van onbekende bloemen en gerechten ruiken, alsof de spiegelstad een levendige, ademende plek is van een andere wereld.

Lokale autoriteiten hebben een tijdelijke quarantaine ingesteld rond het meer, terwijl ze proberen te begrijpen wat er aan de hand is. Wetenschappelijke teams van over de hele wereld zijn naar meerzicht gestroomd, gewapend met geavanceerde apparatuur in de hoop het mysterie te ontrafelen. Sommige theorieën suggereren dat de spiegelstad een soort interdimensionale reflectie is, terwijl anderen geloven dat het een optische illusie is veroorzaakt door zeldzame atmosferische omstandigheden.

Ondertussen hebben de inwoners van meerzicht gemengde gevoelens. Terwijl sommigen het fenomeen als een wonder beschouwen en nachtwakes houden aan de oevers van het meer, zijn anderen bang en geloven dat de spiegelstad een voorteken is van naderend onheil.

Wat de oorzaak ook is, het rustige stadje meerzicht zal nooit meer hetzelfde zijn.